Toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası gösteriliyor

Konu: Kalbin Fizyolojisi...

  1. #1
    Renan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üy. Tarihi
    Oca-2009
    Konular
    7239
    Mesajlar
    12.296
    Puanlar
    223844

    Kalbin Fizyolojisi...

    Dolaşım.Sistemi; arterler (atar damarlar), arterioller (atar damarcıklar), kapiller (kılcal damarlar), venüller (toplar damarcıklar) ve venlerden (toplar damarlardan) oluşan birbirine bağlı tüplerin oluşturduğu karmaşık bir sistemdir. Kalp, bu sistemin içinde, itici bir güç olarak merkezde yer almaktadır.

    Kan, kalbin oluşturduğu basınçla tüm vücudu dolaşır. Vücuttan dönen kirli kan sağ kulakçığa, sağ kulakçıktan sağ karıncığa geçer, sağ karıncıktan da temizlenmek üzere pulmoner atardamarlarla akciğerlere taşınır. Akciğerlere ulaşan kan CO2 - O2 değişiminden sonra pulmoner toplardamarlar vasıtası ile vücuda pompalanmak üzere sol kulakçığa, oradan sol karıncığa geri taşınır, sol karıncıktan da aorta vasıtası ile vücuda dağıtılır.

    Kulakçık ile karıncık (Atrium ile ventrikül) arasındaki akışlar, geri dönüşe izin vermeyen kapaklar tarafından kontrol edilmektedir. Kanın geri dönüşünü önleyen bu sistemler sayesinde dolaşım sistemi tek yönde hareket ederek normal akışını sürdürür.

    Nabız : Kanın sol karıncıktan büyük atardamarlara pompalanması sırasında, uç noktalardaki atardamarlarda (periferik arterlerde) oluşturduğu dalgalanmadır. Kalp atışının uçtaki atardamarlardan (periferik arterlerden) hissedilmesine NABIZ denir. Normalde nabız (kalp atım hızı bir başka deyişle sayısı erişkinde dakikada 60 ila 100 atım arasında değişmektedir. Nabız alınan noktalar: Boyun (karotis arter, şah damarı), el bileği (radiyal arter), kasık (femoral arter), dirsek içi (brakiyal arter), diz arkası ( popliteal arter), ayak üstüdür. Bebeklerde nabız, dirsek çukurunun hemen yukarısından, kolun iç kısmından ( brakiyal arterden ) alınabilir .






  2. #2
    petunyacığım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üy. Tarihi
    Mar-2011
    Konular
    756
    Mesajlar
    3.951
    Puanlar
    37360


    Kalp, göğüs ön duvarı arkasında, orta kısımda iki akciğer arasında yer alır. Kas dokusundan oluşmuştur. Temel işi kanı pompalamak olan hayati bir organdır.

    Kalbin ön taraftan görünümü


    --- Sonraki mesaj ---




    hayat beklentilerle doludur ama o beklentiler hayatta değildir.

    Beklenen hep geç gelir
    Geldiği zaman da, insan başka yerlerde olur..







Benzer Konular

  1. Kalbin Sessizliği
    Konuyu Açan: kimene, Forum: Şiirler.
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 04-May-2011, 01:45
  2. Kalbin Günlüğü
    Konuyu Açan: esadbey, Forum: Düz Yazı (Nesir).
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 02-Nis-2010, 16:15
  3. Kalbin Devası
    Konuyu Açan: kAi, Forum: İslamiyet.
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 29-Oca-2010, 23:02
  4. Kalbin mi kırıldı?
    Konuyu Açan: filomena, Forum: İslamiyet.
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 29-May-2009, 02:13
  5. Kalbin ve Ben
    Konuyu Açan: BurakYS, Forum: Üyelerimizden Şiirler&Denemeler.
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 20-Nis-2008, 12:23

Sayfa Etiketleri:

kalp fizyolojisi

kalbin fizyolojisi

Bu Konu İçin Etiketler

Sitemiz kişiler arası iletişimi sağlayan bir servis sağlayıcıdır. Kişilerin eylemleri kendi sorumluluklarındadır.
Hukuki gerekçeler ile kaldırılması talep edilen içerikler için lütfen iletişim linkini kullanınız.