hepsinde ayrı vitaminler şifalar var Allahın insanlığa hediyesi.
İnsan gıdasının önemli unsurlarındandır.Cinslerine ve olgunluk derecelerine göre meyvelerin terkibi değişir. Umumiyetle şu nisbetleri yüksek olup % 80-90 arasında oynar. Lezzetleri ihtiva ettikleri meyve asitlerinde ileri gelir. Aromaları eterik yağlardan doğar. Hücre zarları sebze zarları gibi sellüloz, pektin ve pentozan’dan terekküp eder.
Meyvelerin ihtiva ettiği protein, şeker ve nişastanın sindirim ve emilim derecesi oldukça yüksektir. Zar maddeleri pek hazır olmaz. Fındık ve ceviz, meyveler arasında özel bir yer alır. Bunlar kesif maddelerdir. Ortalama terkipleri cetvelde gösterilmiştir. Meyveler bol miktarda vitamin ve maden ihtiva ederler ve sebzeler gibi, gıda azlığında asidoza mâni olurlar. Meyvelerin bir kısmı epey şeker ihtiva eder. Onun için kalorileri oldukça boldur. Konserveleri şeker ilâvesiyle yapılırsa temin edecekleri kalori miktarı bu nisbette artar.
Görüldüğü gibi fındık ve ceviz proteince zengindir. 100 gramları ortalama 500 kalori verir. İhtiva ettikleri seyyal yağlar dolayısiyle hazım kanalı müközönü tahriş edebilirler. Onun için bu uzuvların hastalıklarında verilmemelidir. Şişmanlama kürlerinde yerleri mühimdir. Buna mukabil zayıflama kürlerinde kullanılamazlar, Purin ihtiva etmedikleri için nikris hastalarına verilebilirler.
hepsinde ayrı vitaminler şifalar var Allahın insanlığa hediyesi.
hayat beklentilerle doludur ama o beklentiler hayatta değildir.
Beklenen hep geç gelir
Geldiği zaman da, insan başka yerlerde olur..