Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Rezeneli Fener Balığı (Maraha)

Recommended Posts

rezeneli-fener-baligi-maraha_7dfaa6fb.jpg

 

1 kg fener balığı

1 soğan

1 havuç

1 demet rezene

4 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı

1 çay kaşığı tane karabiber

Tuz

1 limonun suyu

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı su

 

Rezeneli fener balığı (Maraha):

Fener balığını ayıklayın ve iri kuşbaşı doğrayın. Yağı tencereye alın. Soğanı ve havucu ufak doğrayıp tavaya ekleyin ve kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Soğan pembeleşince fener balığını ekleyin ve 10 dakika orta ateşte kavurun.

 

Rezeneyi ufak doğrayıp ilave edin. Un, limon suyu ve suyu bir kapta iyice çırpıp tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp çok kısık ateşte 15 dakika daha pişirip dilediğiniz sebzeyle birlikte servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Îکє†

bak yine fener :D

 

ama yok bugün uslu duracam :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...