Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Kalamar Tava

Recommended Posts

kalamar-tava_4dae9822.jpg

 

500 gr temizlenmiş kalamar

1 kahve fincanı soda

1 kahve fincanı bira

1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz

 

Kalamar tava:

Kalamarları keskin bir bıçak yardımı ile halka halka dilimleyin. Karbonat ve tuzu karıştırıp kalamarları hazırladığınız bu karışımla iyice ovun ve 3-4 sefer bol suda iyice yıkayın. Bir süzgece alıp fazla suyunun süzülmesini bekleyin.

 

Soda ve birayı bir kapta karıştırın. Kalamarları hazırladığınız bu karışıma bulayın. 5 saat üzeri açık olarak oda sıcaklığında bekletin. Sıvıyağı kızdırıp kalamarları kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest serca

Ben midye tavayı severim.Kalamar hiç yemedim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...