Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Karamelalı İncirli Kek

Recommended Posts

karamelali-incirli-kek_ddd57b80.jpg

 

6 iri yeşil incir

125 gr tereyağı

3 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 buçuk su bardağı un

1 su bardağı çekilmiş badem

1 buçuk su bardağı tozşeker

 

Karamelalı incirli kek:

İncirleri boyuna ortadan ikiye kesin. 1 bardak şeker ve yarım bardak suyu kısık ateşte hafif ağdalaşıp altın rengini alana kadar pişirin. Ocaktan alıp yağlı kağıtla kaplı bir kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde dökün. İncirleri iç kısmı altta kalacak şekilde kalıba yerleştirin.

 

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını kalan tozşekerle krema kıvamında çırpın. Yumurta, badem, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

 

Hamuru incirlerin üzerine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın. Soğuyunca üzerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inciri severim olsada yesek

kremali imiş ben bunu kamerali okudum iyi mi:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...