кυвiŁαу 284,242 Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 "OLUM BAK GİT" KEPAZELİĞİ... "Olum bak git." bakandan çaycıya kadar herkesin dilinde bu cümle var son günlerde. Bu nedir Allah aşkına bu ne seviyesizliktir böyle? Bu mudur mesele? Şevkim kırılıyor. Umudumu kaybediyorum. Kolum kanadım yanıma düşüyor. Gerçekten utanıyorum... Bu mudur benim milletimin son durumu. Güldüğü, eğlendiği şey bu mudur? Ve sonuç: Arama motoruna 'Oğlum bak git" yazıyorum 17 milyon sonuç çıkıyor. 'Nuri Demirağ' yazıyorum 125 bin sonuç çıkıyor. Biri uçak fabrikası yapmış, dünya onun 'NUD36' ismiyle piyasaya sürdüğü uçakları hayranlıkla izlemiş, önünde şapka çıkarmış ama o yetinmemiş havacılık okulunu, Sümerbank'ı, SEKA'yı kurmuş. Edirne'den Kars'a kadar olan varlığıyla övündüğümüz demiryolumuzu Fransızlar yarım bırakınca tamamlamış, Boğaziçi Köprüsü'nü, GAP'ı ilk o dillendirmiş ve daha neler neler etmiş ama bugün tanıyan yok DEMİRAĞ'ı. Sonra bir gün bir tane zibidi çıkmış çöpçüyle dalaştı diye Türkiye'nin en meşhur insanı olmuş bir anda. Aklım almıyorrrr; gerçekten almıyorrrr... Rica: Size birisi bu aptal cümleyle espri yaparsa gülmeyin lütfen. Gülüp de gülünç olmayın büyük düşünenin kantarında ki bir an önce bitsin bu ucuzluk artık. Son olarak tarihe not düşmek istiyorum: Yıl 2012'di TBMM'de vekiller bakanlar makanlar birbirlerine 'Olum bak git' diyerek kavga ediyor, espri yapıyor, gülüp eğleniyordu ben de onlar okusun diye kitap yazmaya çalışıyordum. VAYYYY BEEEE... Erdal DEMİRKIRAN 2 Quote Link to post Share on other sites
sansar 3,406 Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Nuri Demirağ Olm bak git Quote Link to post Share on other sites
PALAUDIS 37,505 Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Adam cidden haklı ama Facebooktaki 1 milyonluk sayfalara girin bakın Troll bilimi diye vardı mesela saçma sapan Türk Esprisine uymayanj paylaşımlara binlerce begeni ve yorum geliyor. Bizim facebook sayfasında 330bin kişi var adam gibi içerikli yayın yapıyorum 50 kişiyi geçmedi daha yorum sayısı. begenide 500 den fazlasını görmedim hiç Quote Link to post Share on other sites
кυвiŁαу 284,242 Posted July 8, 2012 Author Share Posted July 8, 2012 Ülke olarak mizahımız yerlerde.Gereksiz konuları çok fazla abartıyoruz.Şu artis amcayla,kamerayı kıran anne konusununda suyunu çıkartmışlardı. Quote Link to post Share on other sites
AraftaAyaz 7,572 Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Bir şeyi sabitleyip takılmayı seven bir toplumuz adam haklı. Quote Link to post Share on other sites
26cent 5,915 Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Üzerinde çok düşünülmesi gerekmeyen basit ve argo şeylere gülen toplumuz. İnce ve zekice olan esprileri çok fazla anlayan olmadığı için nerde saçma sapan şey var hit oluyor Quote Link to post Share on other sites
AYLİN 106,124 Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Aklım almıyorrrr; gerçekten almıyorrrr... budur işte.. kimsenin aklı almıyor , ondan .. 1 Quote Link to post Share on other sites
Charlotte Bronte 37,224 Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Koskoca AB bakanı Egemen Bağış bile sürekli laf sokmaya çalıştığı ırkçı hollanda bakanına 'oğlum bak git' diyorsa cemaat i imam varken kınamamak gerek yani. Quote Link to post Share on other sites
PALAUDIS 37,505 Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Aynen tespitler çok güzel... Bunu yapanların %80'ine yakını hatta fazlası 20 yaş altı olmasıda daha garip bir durum. Ülke iyiye gidiyor diyenlerin bir çoğu yanılıyor. avrupai olmaya çalışanlarda başarıyor... Avrupai olmak tüm herşeyi almak değil... Ben 32 yaşındayım ben bile nerde o eski bayramlar demeye başladıysam bir sorun var demektir. benim yaş grubumdakilerin bunu söylemesini bırakın düşünmesi bile garip geliyor bana... Avrupai değilde Uzak doğuya yönelmiş olsaydık resimdeki gibi sahillerimizde olabilirdi oda ayrı mevzu Quote Link to post Share on other sites
LôLâ 14,036 Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 Mizah anlayışından ziyade düşüncesizlik ve merhametsizlik olarak ta görüyorum. Yanlış ve birisine sıkıntı olmuş bir olay ile düşünmeden eğlenen, günlerce uzatan kişiler, özellikle de vekiller, bakanlar bence utanmalılar. Quote Link to post Share on other sites