Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Îکє†

3 Meyveli Alman Pastası

Recommended Posts

Guest Îکє†

Malzemeler

 

2 çorba k.tereyağı

4 çorba k.toz şeker

1 yumurta

alabildiği kadar un

1 su b.süt

yarım su b.su

1 p.yaşmaya

 

Kreması için

2.5 su b.süt

1 su b.toz şeker

3 orba k.un

1 çorba k.tereyağı

Kreması için

1 su b.süt

yarım su b.su

1 p.yaşmaya

2 çorba k.tereyağı

4 çorba k.toz şeker

1 yumurta

alabildiği kadar un

Krem şantisi için

çilek, vişne, frenk üzümü

pudra şekeri

 

[TABLE]

[/TABLE]

ucmeyvelialmanpastasita.jpg

 

Pastanın yapılışı

 

Karıştırma kabına ilk olarak ılık sütü ve mayayı alın ve eritin. Daha sonra üzerine yumurtayı da ekleyin. İyice karışınca alabildiği kadar un ve tereyağını ekleyin. (ortalama 10 kaşık).Toz şekerini de ekleyerek karıştırın. Hamur hazır olunca 6 bezeye ayırın. Yağlanmış tepsiye dizerek bir süre mayalandırın. Daha sonra 190 derecede pişirin.

 

Diğer taraftan kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye sütü, şekeri ve unu alarak karıştırarak pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine tereyağını da ilave ederek karıştırın.Alman pastasının hamuru pişince ortadan ikiye keserek içine pişirilip soğutulmuş kremasını doldurun. Dilerseniz üzerine de krema sıkarak meyvelerle süsleyin. Üzerinde pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...