Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Eğrelti Otu...

Recommended Posts

Antik çağdan günümüze kadar gelen şifalı bitkilerdendir. Bilimsel adı Polypodium vulgare olan bitki, nemli bölgeleri sevmekte olup, dünya e%C4%9Frelti-otu.jpgüzerinde 5000’ den fazla türü bulunmaktadır. Eğrelti otunun kökleri ve yaprakları, kurutularak toz haline getirilir ve bu şekilde kullanılmaktadır. Kullanımında dikkatli olunmalıdır. Zira orantısız kullanım zararlı olabilmektedir. Tavsiye edilen miktara göre kullanılmalıdır. Çocuklar ve emziren annelerde kullanılmaması daha uygundur.

 

İçerdiği Maddeler:

Bitkisel yağlar, eterli uçucu yağ asitleri, bitkisel etken maddeler, karbonhidrat, B2 vitamini ihtiva etmektedir.

 

Faydaları Nelerdir?

  • Basur için faydalıdır. Memeleri için kullanılmaktadır.
  • Bağırsak solucanlarının ( kancalı kurt, tenya )düşmanıdır.
  • Müshil etkisi bulunmaktadır.
  • Safra salgılarını artırmaktadır.
  • Boğaz ağrıları ve balgam için şifa dağıtmaktadır.
  • Varis için özellikli bir bitkidir.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnsandan toprağa geçtin, sıra yine taşlara geliyor değil mi? Yoksa giderim.?...........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Eğrilti otunun bilimsel incelendiğini bilmiyordum. Biz patateslerin üstüne örterdik gövermesin yani patatesler zarar görmesin yeşil yeşil olmasın diye

Ve 

Sağlık yönünden se 

_"Basur için faydalıdır. Memeleri için kullanılmaktadır."

Kocakarı ilacı olarak bildiğim tarifi vereyim

Eğrelti otları taze çıkmaya başladığında kökünden söker kahverengi kısmını soyar beyaz kısmını kaynatıp sabahları aç karına içilir hastalığın ilerleme durumuna göre en geç 6 ayda birşeyciğiniz kalmaz. Lezzeti de çok güzeldir. 

Denemiş ve güvenilirdir. 

Ayrıca yanında yıllanmış yeşil mercimek yani ürün taze değil bayat olacak 1_2 yıl üzerinden geçmiş olacak bu mercimeği tavada kavurun tıpkı taze kahve kavurur gibi soğuyunca değirmenden geçirin gavut gibi olucak. bilmeyenler için un gibi olacak. Günde üç öğün 1 çorba kaşığı yiyin daha bitmedi böğürtlen kökü kaynatıp 3 öğün 1 çay bardağı için. 

Geçmiş olsun, sağlıcakla

Not : bu tarifi herkese vermem Renanın konusu olunca yazayım dedim. Yani konudan dolayı yazmak istedim. Bir kişiye faydamız olsa ne mutlu :)

Allaha emanet

Edited by hacersş
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Özellikle bağırsak problemi olup tuvalete çıkamayanlara çok öneriliyor, sıcak suda kaynatılıp içilebiliyor, çiğ bir şekilde salataya filan koyulabiliyor hatta yemeklerine koyup pişirilebiliyor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...