Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Ahududu Dolgulu Broiş

Recommended Posts

Ahududu-Dolgulu-Brois.jpg

 

Malzemeler

30 gr. yaş maya veya 14 gr. kuru maya

2 yemek kaşığı toz şeker

90 ml. ılık süt

450 gr. un

1 tatlı kaşığı tuz

4 adet çırpılmış iri yumurta

200 gr. küçük parçalar halinde doğranmış oda sıcaklığında tereyağı

 

Sütlü Yumurta

1 yemek kaşığı süt ile hafifçe çırpılmış 1 adet iri yumurtanın sarısı

1 ölçü Krem Şanti

300 gr. taze ahududu

 

Ahududu Dolgulu Broiş Tarifi

• Mayayı, 1 tatlı kaşığı şekeri ve sütü küçük bir kapta karıştırın. Köpükleninceye dek yaklaşık 10 dakika bekletin.

• Un, kalan şeker ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.

• Yumurta, süt ve mayalı karışımı unun üzerine döküp karıştırın.

• Mikser ile: Hamur yoğurma ucu takılmış mikser ile hamuru pürüzsüz kıvama gelene dek 8-10 dakika yoğurun. Mikserin hızını düşürün ve tereyağı parçalarını birer birer içine ekleyerek, hamur esnek bir kıvama gelene dek yaklaşık 5 dakika daha yoğurmaya devam edin.

• Elle yoğurma: Unu bir spatula yardımı ile yumurta ve mayalı karışımın içine çekin. Yumuşak bir hamur elde edene dek yaklaşık 5 dakika yoğurun. Elinizle hamura parça parça tereyağını katıp iyice karışana dek yoğurun. Hamuru unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde, esnek bir kıvama gelene dek yaklaşık 15 dakika daha yoğurun.

• Hamura top şekli verin. İçi yağlanmış bir kaba oturttuktan sonra, hacmi iki katına çıkana dek yaklaşık 2-3 saat bekletin.

• Hamuru unlanmış mutfak tezgâhında 2-3 dakika daha yoğurun. Tekrar kaba alın ve buzdolabında gece boyunca bekletin.

• 1 Lt hacimli bir brioş kalıbını yağlayın.

• Hamurun dörtte birini bir kenara, dörtte üçünü bir kenara ayırın.

• Büyük parçaya top şekli verin ve kalıbın içine oturtun. Ortasına parmağınızla bastırarak geniş bir oyuk açın.

• Küçük hamur parçasına elinizle yumurta şekli verin. Sivri ucu aşağıda kalacak şekilde büyük hamurdaki oyuğun içine yerleştirin.

• Kalıbın üzerini örtün ve kabarması için 90 dakika daha bekletin.

• Fırınınızı 220 derecede ısıtın.

• Brioşun üzerine sütlü yumurta sürün. 20 dakika fırınlayın. Fırının ısısını 190 dereceye düşürün. Ortasına batırıp çıkardığınız bir kürdan temiz kalana dek yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.

• Tel ızgara üzerine tersyüz ederek soğumaya bırakın.

• Brioşun üzerinden bir kapak kesin, içini biraz oyun. Bu boşluğu krem şanti ile doldurun ve üstüne ahududuları yerleştirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...