Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Somon Fileto

Recommended Posts

somon_fileto_beslenme_1.jpg

 

Malzemeler:

100 Gram Ceviz İçi

1 Adet Kuru Soğan

4 Çorba kaşığı Sirke

1 Çorba kaşığı Hardal

5 Çorba kaşığı Zeytin Yağı

3 Demet Roka

4 Adet Somon Fileto

2 Çorba kaşığı Limon Suyu

3 Çorba kaşığı Un

Yeteri kadar Karabiber

Yeteri kadar Tuz

 

Yapılışı:

Cevizlerin fazlalıklarını ayıklayın. Tavada yağ kullanmadan kavurun. Soğuduktan sonra iri iri kıyın. Soğanı soyup küp küp doğrayın.

Sirkeyi hardal ve 2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 3 çorba kaşığı yağ ekleyin.

Rokayı ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün. Servis tabaklarına rokayı paylaştırın. Balıkları temizleyip limon suyu tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak una bulayın. Kalan yağı bir tavada kızdırın. Balıkları 2-3 dakika kızartın. Ardından rokaların üzerine yerleştirin. Üzerine ceviz serpip sosu dökün.

Share this post


Link to post
Share on other sites

çok severim somon filetoyu eline sağlık canım..şu perhizim geçse tadını çıkaracam...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...