Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Ispanaklı Istavrit Dolması

Recommended Posts

ispanakli_istavrit_dolmasi.jpg

 

Malzemeler:

4 Adet İstavrit

25 Adet Ispanak

1 Adet Kuru Soğan

1 Çorba kaşığı Margarin

2 Dilim Ekmek

1 Adet Limon

1 Adet Yumurta

2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı

4 Dal Dereotu

Yeteri kadar Tuz

Yeteri kadar Karabiber

 

Yapılışı:

Balığı temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp tuzlayın. Ispanağı yıkayın ve iri iri doğrayın. Bol suda iki kez yıkayıp süzün. Soğanı soyup ince ince kıyım Ekmek içini ufalayın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Margarini tencerede eritip soğanı ekleyerek kavurun.

Ispanağı geniş bir kaseye alıp soğan ufalanmış ekmek içi limon kabuğu rendesi tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtayı ayrı bir kapta çırpıp ıspanaklı malzemeye ilave edin ve iyice karıştırın.

 

Balıkların içini ıspanaklı karışımla doldurup her iki yüzüne zeytinyağı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mahusus yapıyorsun biliyorum :) ben ne zaman gelsem sen ıspanaklı bir yemek yayınlıyorsun :)

yani helal olsun ama bu defa bir girmediğim balık kalmıştı onada soktun ya beni :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...