Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Istakoz Fırında

Recommended Posts

F%C4%B1r%C4%B1nda-Istakoz.jpg

 

MALZEMELER:

1 Istakoz

4 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı te­reyağ

1 baş soğan

2 çorba kaşığı un

1 çay bardağı sek beyaz şarap

1 çay bardağı süt

su.

 

YAPILIŞI:

Istakoz yıkandıktan sonra başının ortasındaki “küçük çaprazdan” başlayarak ortadan bölünür. Sonra gözlerinin ortasındaki “küçük kese” çıkarılır.

• Istakozun etleri tavaya gelecek şekilde kızgın zeytinyağına ko­nur. Kapak örtüldükten sonra 15 dakika kadar ağır ateşte kızartılır.

• Sonra ateşten alınır. Kabukları çıkarılır etleri iri parçalar ha­linde kesilir. Orta hararetteki fırına konur

• 3 kaşık tereyağ tavada eritildikten sonra doğranmış soğanlar ko­nur. Yumuşayıncaya kadar (kavrulmaz) karıştırılır. Şarap ilave edi­lir.

• Başka bir kapta 1 kaşık tereyağ eritilir. Un karabiber ve tuz ko­nur. Karıştırılır.

• Kırmızıbiber ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir. Karıştırılır.

• Sonra soğanlar ve Istakozlar ilave edilir.

• 1-2 kere karıştırıldıktan sonra ateşten alınır.

• Istakozun kabukları ilave edilir.

• Fırında 2-3 dakika bekletildikten sonra servis yapılır

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...