Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Levrek Pilakisi

Recommended Posts

Levrek-Pilakisi.jpg

 

MALZEMELER:

1 kilo levrek

6 baş soğan

2 kereviz

2 havuç

1 demet may­danoz

6 diş sarmısak

1 su bardağı zeytinyağı

1 kahve kaşığı karabi­ber

1 kahve kaşığı kırmızıbiber

1 limon

tuz

2 bardak su.

 

YAPILIŞI:

Balıklar temizlenir yıkanır birkaç parçaya bölünür.

•Soğanlar doğranır sarımsaklar kıyılır.

• Havuçlar “halka halka” kesilir. Maydanoz kıyılır. Kerevizler de doğranır.

• Hepsi tavaya konur. Zeytin yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.

• Bu harcın bir kısmı tepsiye yayılır. Üstüne balıklar yerleştirilir. Geri kalan harç da etrafına konur.

• Biberler ve tuz serpilir. Su konur.

• Balıkların üzerine “halka halka” kesilmiş limonlar konur. Orta hararetli ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malzemelerde sorun var.... 1 kilo levrek diye başlıyor daha sonra 6 baş soğan, 2 kereviz diye adet belirtiliyor.... Biri kg diğeri hacim olmuş, adetleri belirtilenlerin büyüklükleri belli olmadığı için levrek sebzeler arasında pekte gözükmez.... Emine Beder'in sitesinden yararlanabilirdin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...