Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Tereyağlı Turna Balığı

Recommended Posts

tereyagli_turna_baligi.jpg

 

MALZEMELER

Yaklaşık 15 kilo ağırlığında

1 adet turna balığı

200 gr tereyağı

2-3 Adet taze sarımsak

Yarım su bardağı beyaz şarap

1 Adet havuç

1 Adet kuru soğan

2 Adet karanfil tanesi

Yarım su bardağı sirke

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Çay kaşığı karabiber

 

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencerenin içine 2 litre su üzerine 2 karanfil tanesi saplanmış kuru soğan doğranmış havuç sirke tuz ve karabiber koyup kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Bu haşlama suyunu bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada ayıklayıp temizleyin ve yıkadıktan sonra bu suyun içinde kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Balığın pişip pişmediğini etine çatal batırarak kontrol edin. Balık piştikten sonra suyunu süzerek derisini çıkarın ve bir tabağa alın.

 

İnce ince kıyılan taze sarımsaklar ve şarabın içinde şarabın yarısı kalıncaya kadar haşlayın ve ateşten alıp sıcak tutun.

Kabın içine tereyağını ilave edip kuvvetli bir biçimde beyaz köpük haline gelene dek çırpın.

Hazırlanan bu beyaz sosun bir kısmınbı balığın üzerine yayın ve geri kalanını da yeme sırasında kullanmak üzere bir sos kabında muhafaza edin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...