Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Balık Mantısı

Recommended Posts

mant%C4%B1.JPG

 

MALZEMELER

1 levrek veya 1 tane kırlangıç balığı

1 soğan rendesi

tuz

karabiber

 

HAMURU:

1 kg un

yeterince su ve tuz

 

SOSU:

1 tane tabasco sos

1 kg domates

½ demet maydanoz

1 tatlı kaşığı fesleğen kekik

tuz

2 adet kesme şeker

500gr sarımsaklı yoğurt

 

HAZIRLANIŞI

Un elenir hamur yoğurma kabına alınır. Sutuz ilavesi ile hamur yapılır üstü örtülerek 1 saat dinlendirilir. Bezeler yapılır. Madeni para kalınlığında hamur açılır. Milföy hamuru büyüklüğünde kesilir diğer yanda balık 10dk haşlanırsüzülür kılçıkları ve derisi ayıklanır. 1 soğan rendesi tuz karabiber konurkarıştırılır. Hamurların ortasına biraz konur. Bohça gibi kapatılır. Fırın tepsisine dizilirfırında pişirilir. Domates blanderdan geçirilir. Tobasco sosşeker tuz konur. İyice pişirilir. Fesleğen ilave edilir. Mantıların üzerine dökülür üzerine sarımsaklı yoğurt konur maydanoz serpilir. Servis yapılır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...