Jump to content
Sign in to follow this  
Olcix

Yumuşamayan Kuru Fasulye İçin

Recommended Posts

Mutfaktaki Püf Noktalar ~ Yumuşamayan Kuru Fasulye İçin

Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine
bir kahve kaşığı rakı veya yarım kahve kaşığı karbonat
ilave edin. Fasulyelerin yumuşadığını göreceksiniz.

 

 

 

kuru_fasulye1.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

rakı olmaz olcixim fasulyeyi sarhoş etmeyelim hem 1 kilo fasulye için rakı almaya mı çıkıyım inandıramam kimseyi beni içiyor sanırlar

 

yemek dediğin edepli olur yesin karbonatı yumuşasın yani..öle bi kaşık rakıyı dedeme versem o da pambuk gibi olur.bizim cami hocası duymasın çok kızar sana.kadın kadın sen yemek neyi pişirme milleti de rakıyı alıştırma der..

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karbonat iyiymiş.

Kahve kaşığı ölçüsünü merak eden var mı? (ben merak edip baktım), yaklaşık 2 çorba kaşığı ölçüsüymüş.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Karbonat iyiymiş.

Kahve kaşığı ölçüsünü merak eden var mı? (ben merak edip baktım), yaklaşık 2 çorba kaşığı ölçüsüymüş.

benimde bildiğim tatlı kaşığı olması lazım:)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
rakı olmaz olcixim fasulyeyi sarhoş etmeyelim hem 1 kilo fasulye için rakı almaya mı çıkıyım inandıramam kimseyi beni içiyor sanırlar

 

yemek dediğin edepli olur yesin karbonatı yumuşasın yani..öle bi kaşık rakıyı dedeme versem o da pambuk gibi olur.bizim cami hocası duymasın çok kızar sana.kadın kadın sen yemek neyi pişirme milleti de rakıyı alıştırma der..

 

evet bizim cami hocasıda dedi aslında kızım edeplı kafayı bulmamış yemekler yap diye huy işte can cıkar huy cıkmaz be şanam:cool::rofl:

şaka bir yana sahi rakıyı bende ilk defa duydum:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

​karbonat pişmeyen etede çok iyi geliyo denedim az atın ama.yumuşacık oluyo....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

karbonat tadını bozuyor ben karbonat kullanmam ...

düdüklü tencerede pişme süresini uzun tutunca pamuk olur ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
​karbonat pişmeyen etede çok iyi geliyo denedim az atın ama.yumuşacık oluyo....

pişmeyen dana eti ise karbonar yerine tuz atın yumuşacık oluyor :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

huuuu nurlan rakı var mı sende ?? öndüç istiyom alınca vercem kıss yılan çarpsın bah beyim maaşı almadı zorda kaldık komşu....

 

fasulyeleri bi yatırayım rakının içine bide ankara göbek havası Allah bak sen cümbüşe..

Share this post


Link to post
Share on other sites
benimde bildiğim tatlı kaşığı olması lazım:)

Valla ben ölçüler cetvelinden baktım. onların yalancısıyım:)

Mesela pudra şekeri ölçüsü

ÖLÇÜ CETVELİ

1 cay kaşığı 10

1 tatlı kaşığı 30 gr.

1 çorba kaşığı,50 gr

1 kahve kaşığı 70 gr

1 çay bardağı 120 gr

1 su bardağı 150

 

Böyle uzayıp gidiyor, yani, yaklaşık 2 çorba kaşığı diyor:) Doğru değilse bilemem:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...