Jump to content
Sidre

Ahtapot Izgara

Recommended Posts

578876502672.jpg?579687752672

 

1 kg ahtapot

4 su bardağı su

1 adet soğan, 1 baş sarmısak

2 su bardağı beyaz şarap

Yarım çay bardağı soya sosu

Yarım çay bardağı ceviz içi

 

Dövülmüş olarak aldığınız ahtapotları derin dondurucuda 2 veya 3 gün bekletin. İyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede su, soğan, sarmısak ve beyaz şarap ekleyerek yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün ve ızgara yapın. Izgara yaptığınız ahtapotu küçük parçalara ayırıp soya sosu ve ceviz içi ile beraber servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...