Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Moon_Sun

Pilavim Neden Hep Kuru Çıkıyor??

Question

Her şeyi tarife uygun yapıyorum. annemin yaptığı gibi yanlış olan nedir bilmiyorum :no:

 

bizlerde pilavi demleyip yaparlar, öyle tencerede kavurarak değil.

 

önce pirinçler suda 10 dakka bekletilir. tencerede su kaynatlır, tuz ilave edilir.

bekletilen pirinçler kaynayar tencereye boşaltılır ve 10 dakka gibi kaynatılır. ondan sonra süzülüp deme konulur. rice-strained.jpg

 

rice-peak.jpg

 

rice-pot.jpg

 

ağzı sıkı kapatılırki iyi dem alsın. yumuşacık olsun. Pirilç fazla kaynatılmırki diri kalsın lapa olmasın.

 

Yani olay budur :)

 

e bende öyle yapıyorum her sefer. ama pirinçler fazla diri kalıyor pek yumuşak olmuyolar. :confused: nie acaba? Basmati pirinç kullanıyorum. uzun uzun :) öyle seviir.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

21 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

hiç o şekilde yapmadım bir de kavurarak yapmayı deneseydin ama orta sıcaklıktaki ateşte rengi şeffaflaşana kadar kavurucaksın ve pirincin cinsine göre su koyarım ben baldo pirince bire bir ölçü yetiyor :)ama kısık ateşte

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Annem öğretti bana :D kavurarak yapıyo o biraz tuz biraz şeker koyuyo sonra su ekliyo biraz sütte kattığını görmüştüm.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıyo.Kapattıktan sonra altını hiç açmıyo.Suyu birazcık fazla koyunca yumuşak olurmuş.Ama çok değil

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yok yağdan değil.

Galiba az demde bekletiyorum o yüzden. Naplım bi dahaki sefere çok bekletirim bakalım :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Bazı pirincin cinsinden oluyor.Kulandığın pirince dikkat et...Geçen sefer 2 paket almıştım ince pirinçlerden ne kadar pişerse pişsin yumuşa sa bile bir sure sonra diri diri oluyor. evde kimse yemedi o pirinci.. ıslatıp bahçeye döktum kuşlar yesin diye..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ben ölçuyle yapıyorum 2 su bardağı pirini sıcak suyla ve tuzla ıslatıyorum. yarım bir saat kadar. sonra yağını tencereye koyup pirincide ilave ediyorum.Kavrulan pirince 2 su bardağı su ekleyip biraz tuz sonra syunu çekmesini bekliyorum.Ölçu daima 1 e bir.

Bu şekilde daima kıvamında oluyor. ama dediğim gibi pirincin cinsinden dolayı diri olabailir.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ben de kavurarak yaparım her pirincin ölçüsü ayrı oluyor 1 e 1,5 veya 1 e 2 gibi kavururken 2-3 damla limon suyu sıkarım hem tane tane hem de güzel oluyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...