Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Lucky

5 Dakikada Su Böreği

Recommended Posts

Guest Lucky

Pratik Su Böreği

 

 

img3873thumb-1.jpg

 

Bu aralar inanılmaz bir yorgunluk daha doğrusu bir tembellik içerisindeyim. Ve sanırım bu yorgunluğumda, İstanbul’da henüz kendini bir türlü göstermeyen kar’ın yarattığı soğuğun etkisi büyük.

 

 

Bu börekte, benim bu tembel günlerime yakışır pratiklikte ve lezzette :)

 

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • 400 gr (lor+beyaz) peynir

Yufkaların bir tanesini tepsimizin tabanına, kenarları dışarı sarkacak şekilde yayıyoruz. Kalan 5 adedini boylamasına 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Derin bir kase içinde yumurtayı çırpıyoruz ve içine süt, su, sıvı yağ ve tuz koyup çırpıyoruz. Yufka parçalarını bu karışıma batırıp, tepsimize gelişigüzel koyuyoruz. Ayrı bir kabın içinde kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırıyoruz, yufkaların arasına peynirli karışımdan serpiyoruz. Bir sıra yufka, bir sıra peynirli harç olmak üzere yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Kenarlardan sarkan yufkayıda tepsimizin üzerine katlıyoruz ve kalan yumurtalı harcı yufkanın üzerine döküyoruz. Eğer vaktimiz varsa buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz ve önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.

 

 

Afiyet olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest electra

Canım çekti xD..Emeğine sağlık.Anneme söylesem yaparmı acaba ..yok yok söylemiyim bu sefer otururu pc başına tek tek tüm tarifleri okur xD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Zem_heri

Pratik Su Böreği

 

 

img3873thumb-1.jpg

 

Bu aralar inanılmaz bir yorgunluk daha doğrusu bir tembellik içerisindeyim. Ve sanırım bu yorgunluğumda, İstanbul’da henüz kendini bir türlü göstermeyen kar’ın yarattığı soğuğun etkisi büyük.

 

Bu börekte, benim bu tembel günlerime yakışır pratiklikte ve lezzette

:)

 

 

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • 400 gr (lor+beyaz) peynir

Yufkaların bir tanesini tepsimizin tabanına, kenarları dışarı sarkacak şekilde yayıyoruz. Kalan 5 adedini boylamasına 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Derin bir kase içinde yumurtayı çırpıyoruz ve içine süt, su, sıvı yağ ve tuz koyup çırpıyoruz. Yufka parçalarını bu karışıma batırıp, tepsimize gelişigüzel koyuyoruz. Ayrı bir kabın içinde kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırıyoruz, yufkaların arasına peynirli karışımdan serpiyoruz. Bir sıra yufka, bir sıra peynirli harç olmak üzere yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Kenarlardan sarkan yufkayıda tepsimizin üzerine katlıyoruz ve kalan yumurtalı harcı yufkanın üzerine döküyoruz. Eğer vaktimiz varsa buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz ve önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.

 

 

Afiyet olsun.

 

 

Luckyy bu tarifte bir bardak suyu nasıl kullanıyoruz . onu yazmamışsın :rofl: Bu sadece börek olur. su böreği olur diyenler büyük bi hayal kırıklığına uğrayacak:)) yapması zor en sevdiğim börek türü ordan biliyorum :derisive:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lucky
Luckyy bu tarifte bir bardak suyu nasıl kullanıyoruz . onu yazmamışsın :rofl: Bu sadece börek olur. su böreği olur diyenler büyük bi hayal kırıklığına uğrayacak:)) yapması zor en sevdiğim börek türü ordan biliyorum :derisive:

 

 

Canım su yumurtalı harcın içinde, istatiksel sorunun devam ediyor olmalı. :rofl:

 

Ben sana yaparım; ellerimle yediririm. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Zem_heri
Canım su yumurtalı harcın içinde, istatiksel sorunun devam ediyor olmalı. :rofl:

 

Ben sana yaparım; ellerimle yediririm. :P

evet ya ancak topluyorum kendimi daha yeni faksladım idare et işte bu gün:))) ne güzel olurdu şimdi fırından yeni çıkmış bi su böreği:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lucky
evet ya ancak topluyorum kendimi daha yeni faksladım idare et işte bu gün:))) ne güzel olurdu şimdi fırından yeni çıkmış bi su böreği:D

 

5 dakika sonra hazır olacak, yumurtalı sosu hazırlıyorum. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

yaa akşam akşam canım çekti börek yapıyom ama ufak bi sorunum var..ben kaseye tuz yerine şeker koymuşum.böreği fırına verdim :( acaba bunu düzeltmemim bir yolu varmı cabukk lütfenn :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lejyoner06

ammmman bee canım çekti öf:S

Share this post


Link to post
Share on other sites

lucky ben tarifini bu p,tesi yaptim Guzel oldu borek ama buradaki hazir yufkalarin icinde bilmiyorum ne karistiriyorlarsa zannedersem nisastasi cok hemen kiriliyorlar buna rahmen ici hamur kalir dedim gayet hos oldu ilk defa su kattim malzemelere bir dagakine insallah maden sulu tarif vardi onu deniycam ::) tesekkurler

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lucky
lucky ben tarifini bu p,tesi yaptim Guzel oldu borek ama buradaki hazir yufkalarin icinde bilmiyorum ne karistiriyorlarsa zannedersem nisastasi cok hemen kiriliyorlar buna rahmen ici hamur kalir dedim gayet hos oldu ilk defa su kattim malzemelere bir dagakine insallah maden sulu tarif vardi onu deniycam ::) tesekkurler

 

Ellerine sağlık, forumada ikram etseydin. Nasıl lezzetli olmuştur kimbilir. :)

 

Fransızın yufkasından ne olur, ülkemizin mis gibi yufkaları varken. :derisive:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...