Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Hardal Soslu Levrek-1

Recommended Posts

443583277430.jpg?443809525982

 

1 adet büyük boy deniz levreği

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

 

Hardal sos için:

6 diş sarmısak

1 adet yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı acı hardal

1 su bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz, karabiber

 

Sosu hazırlamak için sarmısağı ezin. Daha sonra yumurta sarısı, hardal ve karabiberle karıştırın. Azar azar zeytinyağı ilave edip, mayonez kıvamı alana dek çırpın. Limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın. Kenara alıp, dinlenmeye bırakın. Levreği yıkayıp, kurulayın. Balığın iki tarafını da zeytinyağı ile yağlayın. Izgarada önlü arkalı kızartın. Servis tabağına alıp, hardal sos ile servis yapın.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
yani sidre bu yapılırmı bize..öğleni geçti daha yemek yemedim yutkunmaktan bademciklerim şişti valla ki..

 

Bende aynı durumdayım ne yesem diye düşünüyorum...9_9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...