Jump to content
Sign in to follow this  
ELA NAZ

Dereotlu Roka Soslu Alabalık Tarifi Yapılışı

Recommended Posts

Dereotlu Roka Soslu Alabalık Tarifi - Dereotlu Roka Soslu Alabalık Nasıl Yapılır - Dereotlu Roka Soslu Alabalık Malzemeleri

 

Dereotlu Roka Soslu Alabalık

 

1 kase ufalanmış ekmek içi

2 diş sarmısak

2 bağ roka

1 tutam dereotu

1 adet limon

2 adet soğan

1 kahve fincaı kaşar peyniri

Yeteri kadar tuz

Pul biber ve zeytinyağı

 

Balıkları soğan, roka kökü, karabiber, limon suyu, tuz ve su ile haşlıyoruz. Derisini ve kemiklerini ayıklıyoruz. Servis edeceğimiz tabağa alıyoruz. Sos için: Rokayı, dere otunu ince doğruyoruz. Karıştırma kabına alıp ufalanmış ekmek içi, rende kaşar peyniri, limon suyu, doğranmış sarımsak, tuz pul biber, zeytinyağı ve balığın haşlanmış suyundan bir miktar koyup karıştırıyoruz. Servis tabağındaki balıkların üzerine döküp servis ediyoruz.

 

 

alıntı

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...