Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Hamsili Kaygana

Recommended Posts

399984562915.jpg?400189246485

 

250 gram ayıklanmış hamsi

1 su bardağı mısır unu

1 su bardağı un

3 adet yumurta, yarım kg süt

6-7 yaprak ince kıyılmış pazı

Yarımşar demet ince kıyılmış

taze nane ve maydanoz, tuz

5-6 dal ince kıyılmış taze soğan

 

Kızartmak için:

Sıvıyağ

 

Derin bir kasede mısır unu, un ve yumurtayı bir çırpıcı ile iyice çırpın. Topaklanmaması için sütü yavaşça ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın. İnce kıyılmış hamsi, pazı, nane, maydanoz, taze soğan ve tuz ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırın ve 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Hamsili karışımdan 1 kepçe koyun ve krep gibi her iki tarafını kızartın. Karışım bitene kadar işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...