Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
lunaticman

Adana'lılar Acıya Alışık mı?

Question

Merhaba,

Bazen filmlerde veya dizilerde görüyorum.

Adana'lılar yemeğin içine tonlarca acı koyuyorlar.Ama hiç ağızları yanmıyor.

Acaba Adana'lılar acıyı hissetmiyorlar mı?

Acaba Adana'lıların ağzına küçükken biber mi koyuyorlarda tad alma duyuları köreliyor?

 

Acayip derecede merak ettim.Birisi beni bilgilendirirse çok iyi olur...

 

Şimdiden teşekkürler :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

değerli dostum biberin acısı biberin içindeki tohum kısmında saklıdır.genelde o tohum kısmı temizlenerek yemeklere veya dürümlerimize koyarız.bunu bilmeyenlerde bizim acı acı dürüm yediğimizi zanneder.sizler bunu bilmediğinizden tohum kısmını çıkarmadan dürümlerinize koyar ve acıdan gözünüz yaşarır.bende adanalıyım ve bir çok arkadaşımı böyle tongaya düşürdüm.onlar acıdan ağlarken ben gülüyodum :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
değerli dostum biberin acısı biberin içindeki tohum kısmında saklıdır.genelde o tohum kısmı temizlenerek yemeklere veya dürümlerimize koyarız.bunu bilmeyenlerde bizim acı acı dürüm yediğimizi zanneder.sizler bunu bilmediğinizden tohum kısmını çıkarmadan dürümlerinize koyar ve acıdan gözünüz yaşarır.bende adanalıyım ve bir çok arkadaşımı böyle tongaya düşürdüm.onlar acıdan ağlarken ben gülüyodum :D

 

Acı biber turşusu yerken ne yapıyonuz?

Turşu suyundaki acı tad biberin dış kabuğuna bile acı tadını veriyor.

Tohumlarını çıkarsan bile acı gelicek yani?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

aslında adanalılar çok acı yemez o yanlış bir efsane:) acıyı hatay,gaziantep ve şanlıurfa lılar çok yer ve damarlarını temizlemeden gerçekten zehir gibi acı olarak yerler çoğu sabah kahvaltısında bile yer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

aci yemek cok iyidir, mikrop öldürücüdür antibiyotik olarakta gecer, metabolizmayi calismasini saglar

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
aslında adanalılar çok acı yemez o yanlış bir efsane:) acıyı hatay,gaziantep ve şanlıurfa lılar çok yer ve damarlarını temizlemeden gerçekten zehir gibi acı olarak yerler çoğu sabah kahvaltısında bile yer.

 

Sabah kahvaltısında en fazla şalgam içmişimdir :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Acı biber turşusu yerken ne yapıyonuz?

Turşu suyundaki acı tad biberin dış kabuğuna bile acı tadını veriyor.

Tohumlarını çıkarsan bile acı gelicek yani?

o zamanlarda ben turşu sevmiyorum diyorum :D biliyosun demokrasilerde çare tükenmez :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Gazianteplilerde çok acı yerler mesela bildigim kadarıyla..

 

Adanalı kız arkadaşlarım var erkekde var agızlarına acı süremezler.. Yani bunun sebebi çigköfte ve acı mutfakları genelde adanadan cıktıgından dolayıdır.. Yoksa küçüklükten gelen birşey degil :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Bizim memlekette bir bebek doğdumu daha çorbaya başlamadan acıya alıştırılır yani bu bilinçli olarak değil zaten o da bir insan yavrusu sonuçta bunu yiyecek o yüzden daha bebekken acı yedimi büyüyünce acıyı hissetmiyor.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ben gaziantepliyim.Sabahları ciğer, nohut vb. şeylerin yanında dahi acı biber pişiriir ve yenir.. kahvaltıda domatesin yanına mutlaka acı biber konur. keza yemeklerde acılı ve baharatlıdır doğuştan alışık olduğumuzu düşünüyorum ben acıyı seviyorum :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...