Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Valle D'aosta Usulü Patlıcan ve Pirinç

Recommended Posts

1858_be2ee8d4dac3cbf777185e49fec2cd4a_480x360.jpg

 

2 adet büyük boy patlıcan

4 adet domates

250 gram uzun pirinç (veya basmati pirinci)

40 gram kuru soğan

8 dilim suda mozzarella peyniri

Taze fesleğen

Tuz

Maydanoz

Taze nane

Sızma zeytinyağı

 

1 adet patlıcanı boyuna ikiye kesin. Tuzlu suda bekletip üzerine çizikler atın ve zeytinyağı sürün. 180 derece fırında 25 dakika közleyin. Kabuğunu soyup içini bıçakla çok ince doğrayın.

Domateslerden 24 dilim kesip kalanını kabuğuyla küp doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün ve 500 ml soğuk su, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, doğranmış soğan ve küp domatesle 6 dakika pişirip soğutun. Pirinci patlıcan içi, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, fesleğen, maydanoz, nane ve tuzla karıştırın. Diğer patlıcanın kabuğunu boyuna ikiye kesip harcı kabukla sarın. Kaserole 4 adet domates dilimi ve 2 adet pirinçli patlıcan sarma yerleştirip domates ve mozzarella ekleyin. 220 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...