Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Pırasalı Kremalı ve Mantarlı Spaetzle

Recommended Posts

1794_4958e039a397e457e60d2b2449d91ecc_480x360.jpg

 

200 gram pırasa

160 gram un

120 gram porcini mantarı (ayı mantarı)

80 ml süt

40 gram mısır unu

4 adet temizlenmiş jumbo karides

2 adet yumurta

Maydanoz

Taze kekik

Tereyağı

Sızma zeytinyağı

Tuz

Öğütülmüş tane karabiber

Su

 

Pırasayı ince yuvarlak dilimleyip 1 tatlı kaşığı tereyağı ve tuzla tencereye aktardıktan sonra üzerini suyla kaplayın. 10 dakika kısık ateşte pişirip 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağıyla blender’de çekin. Pırasa kremasını doğranmış maydanozla tatlandırın. (Yoğun bir krema elde ettiyseniz bir damla su ekleyerek kremayı yumuşatın.)

Un, mısır unu, yumurta, süt ve biraz tuzu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Mutfak rendesini kaynar su dolu tencerenin üzerine yerleştirip hazırladığınız “spaetzle” hamurunu kaynar suyun içine (iri taneler şeklinde) rendeleyin. Spaetzle’ler yüzeye çıkana kadar kaynar suda pişirip süzün.

Porcini (ayı mantarı) mantarlarını temizleyip dilimledikten sonra geniş bir tavadaki 1 tatlı kaşığı tereyağında kızartın. Spaetzle’leri ilave edip 1 dal kekikle tatlandırın ve birkaç dakika soteleyin. Jumbo karidesleri biraz zeytinyağında soteleyip tuz ve karabiber serpin. Pırasa kremasını tabaklara aktardıktan sonra üzerine mantarlı spaetzle’leri ve kızarttığınız jumbo karidesleri yerleştirip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...