Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Sote Yerelması ve Kereviz

Recommended Posts

1583_d59532eb9d7bcb66f9ded79268f14077_480x360.jpg

 

500 gram yerelması

350 gram kereviz

2 adet yağda ançüez dilimi

1 adet limon

1 adet kırmızı soğan

Maydanoz

Sebze suyu

Sirke

Sızma zeytinyağı

Tuz

Karabiber

 

Yerelmasının kabuğunu soyduktan sonra doğrayın. Limon suyuyla tatlandırılmış soğuk su dolu kaba doğradığınız yerelmasını aktarın. Ayrı bir yerde kerevizi soyup küp kesin.

Süzdüğünüz yerelması ve küp kesilmiş kerevizi yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağıyla birlikte soteleyin. 5 dakika sonra yerelması ve kerevizi sotelediğiniz yapışmaz yüzeyli tavaya 1 kepçe sebze suyu ekleyip pişirin. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyip 15 dakika pişirin.

Sotelediğiniz sebzelerin sosu için soğanı ince doğrayıp yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağıyla soteleyin. Yapışmaz yüzeyli tavaya doğranmış ançüezi ekleyin. 4 çorba kaşığı sirke ve 2 çorba kaşığı doğranmış maydanozu ilave edip tavayı ocaktan alın.

Sotelediğiniz sebzeleri hazırladığınız sosla karıştırıp servis tabağına alın. Sote yerelması ve kerevizi hemen servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...