Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Keçi Peynirli Fırınlanmış Enginar

Recommended Posts

1576_5b082ed58f43066d433e30ef971b3df0_480x360.jpg

 

6 adet tost ekmeği

4 adet enginar

Parmesan peyniri

Hafif sert keçi peyniri

Doğranmış taze baharatlar (kekik, maydanoz, mercanköşk)

Beyaz sek şarap

Sebze suyu

Sızma zeytinyağı

Tuz

Tane karabiber

 

Enginarları (küçük veya orta boy) ayıkladıktan sonra yapraklarının bir kısmı kalacak şekilde tüylü kısmını temizleyin. İkiye kesip ortasını biraz daha temizleyin (İçlerine dolgu yerleşecek şekilde birkaç sapını bırakarak saplarını inceltin.). Tencerede şarapla tatlandırılmış suya zeytinyağı ve bir tutam tuz serpip enginarları ekledikten sonra kapağını kapatıp pişirin. Kaynamaya başladıktan 4 dakika sonra enginarları süzün.

İç dolgu için kenarları alınmış tost ekmeği, 4 çorba kaşığı dolusu rendelenmiş keçi peyniri, parmesan peyniri, bir tutam tuz, öğütülmüş karabiber ve doğranmış taze baharatları bir kapta karıştırın. Hazırladığınız iç dolguyu ikiye kesilmiş enginarlara doldurup enginarları yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. 10 dakika sonra 1 su bardağı sebze suyuyla enginarları ıslatın. Üzerlerini alüminyum folyoyla örtüp 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına aktarıp sıcak olarak servis yapın. (İsteğe göre üzerine yemeğin harcını gezdirebilirsiniz.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...