Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Rezene Ograten

Recommended Posts

1511_ccde085ff0923ffda1ca48ce3dda42ee_480x360.jpg

 

2 kg rezene

60 gram tereyağı

8 adet iri hurma

Rendelenmiş parmesan peyniri

Un

Tuz

Defneyaprağı

Sızma zeytinyağı

 

Rezeneyi ayıklayıp altına bıçakla kesik atın. Kaynayan suda yarım çorba kaşığı zeytinyağı ve defneyaprağıyla 15 dakika haşlayın. Süzdükten sonra rezeneyi dört parçaya kesip un serpin.

Rezene ve kabuğu soyulmuş, doğranmış hurmayı kızgın tereyağıyla pembeleşinceye kadar soteleyin. Soteledikten sonra tuz ve rendelenmiş parmesan serpip karıştırın. Peynirin sertleşmesi için fırında birkaç dakika pişirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...