Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Güveçte Lahana Ratatouille ve Polenta

Recommended Posts

1504_c7f22182f9bf4c3b6bc5fa66221f5d27_480x360.jpg

 

900 gram beyaz lahana

400 gram polenta(mısır unu) unu

1 çorba kaşığı tereyağı

200 gram konserve soyulmuş bütün domates

150 gram küp kesilmiş sebzeler (soğan, havuç, kereviz)

400 gram jülyen doğranmış yeşil kıvırcık lahana

Defneyaprağı

Sebze suyu

Biberiye

Sızma zeytinyağı

Tuz, Karabiber

 

Küp kesilmiş sebzeleri 20 gram zeytinyağı ve defneyaprağıyla 2-3 dakika ocaktaki kaserolde soteleyin. 4. ve 5. dakikada jülyen doğradığınız beyaz lahanayı ekleyin. Kaserolün kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. Domatesler, çok az domates suyu, 2 kepçe sebze suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Jülyen doğradığınız yeşil lahanayı ekleyip 1 saat sonra ocağın altını kapatın.

Ayrı bir tencerede polenta unu ve 1 litre suyu bir tutam tuz ve birkaç adet biberiyeyle 40 dakika pişirin. Polenta’yı ocaktan almadan önce 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edip karıştırın. 16x24 cm’lik dikdörtgen kek kalıbını yağlı pişirme kağıdıyla kaplayın. Polenta’yı 4 cm kalınlığında olacak şekilde kalıba aktarın.

Polenta’yı soğutup kalıptan çıkarttıktan sonra 16 adet 4 cm’lik kareler kesin. Yağladığınız yapışmaz yüzeyli kızgın ızgara tavada her iki tarafını da 2 dakika soteleyip güveçte lahana ratatouille ile servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...