Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Fırınlanmış Patates ve Patlıcan Terin

Recommended Posts

1192_477986b701fd7899a78298ee99e8e54b_480x360.jpg

 

450 gram patlıcan

4 adet patates (400 gram)

150 gram cheddar peyniri

100 gram kırmızı California biberi

1 adet arpacık soğanı

Maydanoz

Fesleğen

Sızma zeytinyağı

Tuz, Karabiber

 

Patatesleri soyup enine 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile patatesleri tatlandırıp ızgarada her iki tarafını da pembeleşinceye kadar soteleyin. Bir tutam tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Arpacıksoğanını doğrayıp 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yapışmaz yüzeyli bir tavada soteleyin. Küp kesilmiş kırmızı California biberini ekleyip yüksek ateşte 6 dakika pişirin. Bir tutam tuz, karabiber, doğranmış 1 dal maydanoz ve kıyılmış birkaç adet fesleğen yaprağı ile tatlandırın.

Patlıcanları soyun. Acılığını almak için tuzlu suda bekletin. Enine 0,5 cm kalınlığında kesip yağladıktan sonra kızgın tavada her iki tarafını da 1 dakika kadar soteleyin.

Cheddar peynirini küp kesin. Tepsiye yağlı pişirme kağıdı serip üzerine zeytinyağı sürün. 11 cm’lik metal çemberleri tepsiye dizip içine sırasıyla patates ve patlıcan dilimleri, biber, küp kesilmiş peyniri yerleştirin.

Tüm malzemeleri elinizle metal çemberin içinde sıkıştırın. Son kata patates dilimlerini çiçek şeklinde dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...