Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Armut Şeklinde Patatesli Mantar

Recommended Posts

1191_9e9068d71c382f02b75c70fd98b32ba6_480x360.jpg

 

1,3 kg patates

200 gram mantar

2 adet yumurta sarısı

Rendelenmiş parmesan peyniri

Sarımsak

Fesleğen

Sızma zeytinyağı

Muskat cevizi

Tuz

Karabiber

 

Panelemek için

150 gram galeta unu

3 adet yumurta

100 gram un

Süt

 

Kaynayan suda patatesleri haşladıktan sonra süzün. Patatesler soğuduktan sonra kabuğunu soyup ezin. Ezdiğiniz patatesleri bir tutam tuz, karabiber, bir tutam rendelenmiş muskat cevizi, yumurta sarıları ve 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ile tatlandırın.

Mantarları büyük doğrayın. Tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 diş sarımsağı soteleyip mantarları ekledikten sonra yüksek ateşte 5 dakika daha soteleyin. Ocağın altını kapatıp bir tutam tuz, karabiber ve birkaç adet doğranmış fesleğen yaprağı ile tatlandırın. Patatesli karışıma armut şekli verip içini sotelediğiniz mantarlarla doldurun.

Panelemek için yumurtaları 1 çorba kaşığı süt ile çırpmadan karıştırın. Armut şekli verdiğiniz patatesleri önce yumurtaya sonra una bulayın. Tekrar yumurtaya buladıktan sonra galeta ununa bulayın. Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serip panelediğiniz armutları aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip ılık olarak servis yapın. (İsteğe göre defneyaprağı ile süsleyebilirsiniz.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...