Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Fırında Havuç ve Taze Rezene

Recommended Posts

1150_5c76f853fbf769f81c13834f2bf66b1c_480x360.jpg

 

2 adet rezene (600 gram)

400 gram havuç

Tereyağı

Haşhaş tohumu

Tuz

 

Rezeneleri ayıklayıp dilimleyin. Havucun dış kabuğunu sebze soyucu ile soyduktan sonra yuvarlak kesin. Rezene ve havucu kaynar suda 5 dakika haşlayın.

Tereyağı sürdüğünüz ısıya dayanıklı fırın kabına sebzeleri sırayla dizin. Üzerlerine küçük tereyağı parçaları aktarıp bir tutam tuz serperek tatlandırın.

Fırına vermeden önce üzerlerine 1 çorba kaşığı dolusu haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...