Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Kabaklı Parmigianata

Recommended Posts

904_abf2c91183a962e779c7f267adbc250b_480x360.jpg

 

9 adet kabak (1,6 kg)

600 gram mozzarella peyniri

470 gram dana kıyma

400 gram konserve domates

1 adet havuç

1 adet kereviz sapı

Yarım kırmızı soğan

Beyaz şarap

Sebze suyu

Rendelenmiş parmesan peyniri

Defneyaprağı

Biberiye

Taze kekik

Fesleğen

Mercanköşk

Un

Zeytinyağı

Kızartmalık sıvıyağ

Tuz

 

Kabakları 2 mm kalınlığında şerit doğrayıp tuz serptikten sonra suda iyice temizleyin. Kurulayıp una buladıktan sonra kızartın. Kıymayı defneyaprağıyla 15 dakika kavurun. Ragu sos için havuç, kereviz sapı, doğranmış soğan, zeytinyağı, biberiye, mercanköşk ve kekiği soteleyin. Kıymayı ekledikten 10 dakika sonra 100 ml şarap, domates ve 800 ml sebze suyunu aktarıp 35-40 dakika pişirin.

6 adet çemberi yağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine sırasıyla kabak, sos, küp doğranmış mozzarella, rendelenmiş parmesan ve fesleğen aktarıp tekrar mozzarella, parmesan ve sosla kaplayın. 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...