Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Rezene Kremasında İç Bakla Köfteler

Recommended Posts

849_435e82fe86005208fcf886e26a8424f2_480x360.jpg

 

900 gram taze rezene

300 ml süt

150 gram haşlanmış iç bakla

100 gram krema

80 gram sert keçi peyniri

75 gram tereyağı

50 gram lor peyniri

45 gram un

1 adet taze soğan

Rezene otu

Kekik

Rendelenmiş parmesan peyniri

Tuz

Karabiber

 

İri doğradığınız taze rezene ve ince doğradığınız taze soğanı 30 gram tereyağı, 400 ml su ve tuzla 15 dakika pişirip blender’de çekin.

Beşamel sos için un, 45 gram tereyağı, süt, tuz, kekiği pişirip karıştırın ve kekiği alın. Rezeneli karışımı ilave edip krema, tuz ve karabiberle tatlandırın. Rendelenmiş keçi peyniri, iç bakla, lor peyniri, tuz ve karabiberi blender’de çekin. 30 adet köfte olacak şekilde yuvarlayıp parmesana bulayın. Krema ve 5 adet köfteyi tabağa alın. Rezene otuyla sıcak olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...