Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Fırında Patlıcan

Recommended Posts

832_e071ce13389e91cb65809356d7e22cff_480x360.jpg

 

2 adet patlıcan

16 adet kiraz domates

2 adet taze soğan

1 adet acı biber (arnavutbiberi)

Kuru kekik

Fesleğen

Sızma zeytinyağı

Tuz

 

Patlıcanları boyuna ikiye kesip bıçakla iç kısmına kesikler atın. Patlıcanları zeytinyağı ve kuru kekikle tatlandırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Taze soğan ve arnavutbiberini jülyen doğrayıp zeytinyağıyla soteleyin. İkiye kesilmiş kiraz domatesleri ekleyip yüksek ateşte 1 dakika soteleyin.

Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış fesleğen ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Patlıcanların üzerine domatesli sosu paylaştırıp servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...