Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Mantarlı Patates

Recommended Posts

826_deea684e7103636a0600b241e3c0e6e7_480x360.jpg

 

900 gram kabukları soyulmuş patates

300 gram temizlenmiş porcini mantarı (veya konserve dilimlenmiş porcini mantarı)

Sebze suyu

Ufalanmış ekmek

Rendelenmiş parmesan peyniri

Defneyaprağı

Adaçayı

Tereyağı

Sızma zeytinyağı

Karabiber, Tuz

 

Porcini mantarını ince doğrayıp yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağı, adaçayı ve defneyaprağı ile karıştırarak soteleyin. Bir tutam karabiber serpip karıştırın.

Patateslerin kabuklarını soyup ince ve yuvarlak kesin. Tereyağladığınız 22 cm çapındaki yuvarlak fırın tepsisine patatesleri dizin.

Üzerine ince doğradığınız mantar ve yumuşatılmış tereyağını ekleyip sebze suyu ile ıslattıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. 25 dakika sonra fırından çıkartıp patateslerin pişip pişmediğini kontrol edin. (Pişmediyse tekrar fırınlayın.) Üzerine ufalanmış ekmek, rendelenmiş parmesan peyniri ve ince doğranmış adaçayı yaprağı serpip üzerinin kıtırlaşması için fırının ızgara bölümünde birkaç dakika pişirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...