Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Vejetaryen Sote

Recommended Posts

788_6ea7b6aa45a006d70c8f5f27683a4292_480x360.jpg

 

200 gram kültür mantarı

150 gram sarı California biberi

100 gram haşlanmış taze börülce

100 gram beyaz patates

100 gram kiraz domates

1 adet kırmızı kuru soğan

Fesleğen

Mercanköşk

Sızma zeytinyağı

Tuz, Karabiber

 

Kiraz domatesleri yıkayıp ikiye bölün. İkiye böldüğünüz domatesleri kabın içine aktarıp doğranmış taze fesleğen, mercanköşk ve sızma zeytinyağı ile 30 dakika marine edin. Patatesin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra yuvarlak dilimleyin. Patatesleri zeytinyağı, doğranmış mercanköşk ve bir tutam tuz ile tatlandırıp fırın tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kızartın. Sarı California biberini yıkayıp kuruladıktan sonra gelişigüzel kesin. Tavada yarım soğanı ince dilimleyip zeytinyağıyla yüksek ateşte soteleyin. 10 dakika sonra dilimlediğiniz mantarları tavaya aktarıp soteleyin. 5 dakika sonra boyuna kestiğiniz börülceleri içine ilave edip tekrar soteleyin. Ocağın altını kapatın ve marine ettiğiniz domatesleri bir tutam tuz, karabiber ve fırında sotelediğiniz patatesler ile karıştırın. Malzemeleri karıştırdıktan sonra sotelediğiniz sebzelerle yaptığınız vejetaryen soteyi hemen servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...