Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Güveçte Karışık Sebzeler, Tortilla Ekmeği İle

Recommended Posts

634_48342e3cb7d13af032383bb4b07bc798_480x360.jpg

 

200 gram kırmızı biber, sarı biber

150 gram kabak

150 gram domates

200 gram sarı biber

80 gram hazır tortilla (veya lavaş ekmeği)

70 gram taze börülce

15 yaprak taze nane

Un

Sıvıyağ

Tuz

 

Sebzeleri yıkadıktan sonra soyun. Biberleri, domatesleri ve börülceleri küp şeklinde kesin. Kabakları halka halka dilimleyin. Kestiğiniz sebzeleri una bulayıp ayrı ayrı kaplara alın. Kızartma tenceresinde sıvıyağı kızdırıp sırasıyla una buladığınız kabakları, biberleri ve taze börülceleri kızartın. Yarım ay şeklinde doğranmış domatesleri de kızartın.

Son olarak unlanmış nane yaprak larını da kızartın. Kızarttığınız sebzeleri ve nane yapraklarını kağıdın üzerine alıp fazla yağını alın. Üzerlerine bir tutam tuz serpin.

Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine tortilla ekmeğini yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında birkaç dakika pembeleştirin. Naneli ratatouille’u sıvıyağda kızartılmış birkaç yaprak taze nane ve tortilla ekmeği ile birlikte servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...