Jump to content
Sign in to follow this  
Guest yokyok

Alman Pastası

Recommended Posts

Guest yokyok

malzemeler:

 

kek:

2 yumurta

1 çay bardağı şeker

60-70 gr.erimiş margarin

1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı

3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)

krema:

2 su bardağı süt

1 yumurta

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı şeker

fındık kadar margarin

vanilya

pudra şekeri

hazırlanması:

 

1. kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)

 

2. margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.

 

3. pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...