Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Zeytinyağlı Könger

Recommended Posts

485041665142.jpg?486315571392

 

Bir buçuk su bardağı nohut

1 kg könger (kenger)

1 adet soğan 3 diş sarmısak

1 kahve fincanı zeytinyağı

Tuz

1 tatlı kaşığı un

Yarım limon

 

Köngerleri 2 saat önceden ıslatın. Üzerini bıçakla sıyırıp, içinin özünü ayırın. Küçük doğrayın. Zeytinyağında soğan ve sarmısaklarla kavurun. Un, limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave edip, kaynamaya bırakın. Pişince, önceden haşlanmış nohutları ilave edip, birlikte 2 dakika kadar kaynatın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...