Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Aspik Kabak Çiçeği

Recommended Posts

431358681683.jpg?431649941003

 

13 adet kabak çiçeği

4 adet doğranmış kereviz sapı

2 adet doğranmış havuç

1 adet doğranmış pırasa

3 dal kıyılmış maydanoz

1-2 dal kıyılmış tarhun

1 tatlı kaşığı tane karabiber

2 adet yumurtanın akı

7 su bardağı et veya tavuk suyu

4 adet jelatin

2 su bardağı buzlu su

3 çorba kaşığı porto şarabı

Tuz

 

8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın. 5 su bardağı et veya tavuk suyunu tencereye alın. Üzerine kabak çiçekli karışımı ilave edin. Yumurta akları yumuşak bir tabaka şeklinde katılaşana dek, karıştırarak kaynatın. Ocağın altını kısıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Makarna süzgecinden geçirip, karışımı servis tabağına alın. Süzgeçten geçirdiğiniz suya, buzlu suda erittiğiniz jelatinleri, şarap ve tuzu ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın. Karışımı mikserden geçirip 6 adet kalıba boşaltın. Kalıptan çıkartıp, yumurtalı karışımın üzerine yerleştirin. Kalan 5 adet kabak çiçeğini haşlayın. Kabak çiçeklerini yerleştirip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...