Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Ezme Karalahana

Recommended Posts

448546088182.jpg?451265914525

 

2 demet karalahana

5 çorba kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı haşlanmış kurufasulye

1 çay kaşığı pulbiber

Yarım su bardağı mısır unu

6 su bardağı su

 

Karalahanalar yıkayıp ince ince kıyın ve 15-20 dakika haşlayıp süzün. Bir tencereye suyu alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca karalahanaları, 3 çorba kaşığı tereyağını, kurufasulyeyi, pulbiberi ve tuzunu ekleyip orta ateşte 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda yemeğin suyunu bir kepçeyle başka bir kaba aktarın. Ocağı kısık ateşe getirip tahta bir kaşıkla lahanaları ezin. Ayırdığınız suyu yeniden tencereye ekleyin. Mısır ununu azar azar yemeğe ekleyip 15 dakika daha pişirin. Kalan tereyağını kızdırıp yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...