Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Zeytinyağlı Börülce

Recommended Posts

454090833622.jpg?454929098777

 

1 kg taze börülce

1 adet orta boy soğan

1 çay bardağı riviera zeytinyağı

2 adet orta boy havuç

1 adet kesmeşeker

1 tatlı kaşığı tuz

 

Börülceleri yıkayıp temizleyin ve bütün olarak bırakın. Havuçları jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Havuç ve börülceleri de ekleyip birlikte 5-10 dakika, tencereyi sallayarak sote edin. Şekeri, tuzu ve bir su bardağı soğuk suyu ekledikten sonra 25-30 dakika orta ateşte pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...