Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Çipuralı Pazı Sarma

Recommended Posts

405133913715.jpg?405351533715130417111535

 

5 yaprak pazı

1 adet 500 gramlık çipura

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

3 dal taze soğan

5’er dal kıyılmış maydanoz ve dereotu

Yeteri kadar su

Tuz, kekik, karabiber

 

Pane için: 1 su bardağı un

1 adet yumurta

1 çay bardağı su

1 su bardağı mısır unu

 

Kızartmak için: Sıvıyağ

 

Pazı yapraklarını önce kaynamış suya daha sonra soğuk suya batırıp, çıkarın. Saplarını ayırın ve orta kısmını hafif döverek, inceltin. Ayıklanmış balığı haşlayın ve süzün. Etini kemiğinden ayırın ve küp şeklinde doğrayın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, tuz, kekik ve karabiber katıp, karıştırın. Harcı pazıların içine paylaştırıp, muska ya da kare şeklinde sarın. Pane için yumurta ve suyu derin bir kapta çırpın. Pazı sarmaları sırayla, önce una, sonra yumurtaya ve en son mısır ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...