Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Uskumru Pilaki

Recommended Posts

539418418929.jpg?540222637679

 

1 adet büyük boy uskumru

1 çay bardağı sıvıyağ

1 adet soğan

10 adet mantar

3 diş sarmısak

1 çay bardağı su

1’er adet domates ve sivri biber

7-8 dal maydanoz

 

Ayıklanmış uskumruyu halka şeklinde doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Piyazlık doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış mantar ve sarmısakları katarak kavurmaya devam edin. Suyu ilave ederek kısık ateşte 5 dakika pişirin. Pişen harcı balıkların üzerine yayın. En üste de halka şeklinde dilimlenmiş domatesi ve irice doğranmış sivri biberi dizin. İnce kıyılmış maydanozu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...