Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Lipsos Buğulama Tarifi

Recommended Posts

596488196387.jpg?597014123789

 

1 adet lipsos (250-300 gram)

100 gram akya balığı

1.5 litre su, 2 adet patates

1 adet küçük boy soğan

Yarım havuç

150 gram kalamar

(halka doğranmış)

100 gram karides

150 gram ahtapot

1 adet kereviz

3 çorba kaşığı zeytinyağı

5-6 diş sarmısak

Tane karabiber, tuz

Terbiye için: 2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

Üzerine: 2 adet haşlanmış

ahtapot bacağı

 

Tencereye suyu koyun. Patatesleri irice dilimleyip, yarım havuç, tane karabiber, sarmısak, ortadan kestiğiniz fakat ikiye ayırmadığınız soğanı suya atın. Doğranmış kerevizi ekleyin. Zeytinyağını ilave edin. Su kaynamadan 5 dakika önce kalamarları atın. Kaynayınca da lipsosu ve akya balığını ekleyip, 7-8 dakika suda tutun. Daha sonra balıkları tencereden dağılmadan alıp, karidesleri atın. Terbiye için, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 adet yumurta sarısını çırpın. Kaynamakta olan sudan 4 çorba kaşığı alıp, terbiye malzemesi ile karışırın ve yavaşça tencereye ilave edin. İyice karıştırıp, lipsosu da tekrar tencereye atın. 2 dakika sonra tencerenin altını kapatıp, buğulamayı servis tabağına alın. Haşlanmış ahtapot bacaklarıyla süsleyerek servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...