Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Karidesli Enginar Tarifi

Recommended Posts

536677531327.jpg?537288613344

 

8 adet konserve enginar

300 gram karides

1 adet küçük boy soğan

2 adet çarliston biber

1 adet orta boy domates

8 adet mantar

1 diş kıyılmış sarmısak

4 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz,

karabiber, toz kırmızıbiber

 

Beşamel sos için:

2 çorba kaşığı margarin

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

Rendelenmiş yarım muskat

Tuz, karabiber

Üzeri için: 8 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

 

Enginarların tadının değişmesi için, bütün olarak kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 2-3 dakika kaynatıp çıkarın. Soğan, biber, domates ve mantarları ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp sırası ile soğan, sarmısak, biber, mantar ve domatesleri ekleyerek sote edin. Sebzeler yumuşayınca karidesleri, tuz ve baharatı da ilave edin. 5 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Enginarları bir fırın tepsisine dizip, üzerine hazırladığınız karidesli içi paylaştırın. Beşamel sosu hazırlamak için, margarini eritip üzerine unu ekleyin. Unun rengi dönünce, sütü sürekli karıştırarak ve azar azar una yedirin. Rendelenmiş muskat, tuz ve karabiberi de ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Biraz ılındıktan sonra enginarların üzerine dökün. Beşamel sosa rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...