Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Sazan Balığı Tava

Recommended Posts

sazan_015.jpg

 

Sazan Balığı Tava Tarifi

Sazan balıkların derileri yüzülerek pullarından ayrılır. Deri yüzme işini bir pense yardımıyla ve biraz kül ile kolayca yapabiliriz. Pul ve derileri temizlenen sazan balıkların üzerlerine solungaçlarına paralel olarak fazla derin olmayacak şekilde bıçakla çizik atılır. Çizilen balıklar önceden hazırladığımız terbiye sosuna yatırılarak 3 ila 4 saat buzdolabında bekletilir. Koku yaymaması için üstü sıkıca kapatılır. Yeteri kadar dolapta bekleyen balıkları çıkartarak önceden hazırladığımız una bulayarak derin bir tava kızgın yağ ve yüksek ateşte pişirilir.

 

5. Pişirirken dikkat edilmesi gerekenler:

a Balık yağın içinde yüzecek

b Yağ azaldığı taktirde ilave edilecek

c Balığın bir tarafı tam pişmeden diğer tarafı çevrilmeyecek

d Sazan balığı yağın içinde iyice pişmesi gerekiyor bunun nedeni içindeki kılçıkların yanması ve etindeki istenmeyen kokunun gitmesi Balığın tamamen piştiğini anlamak için önceden balığın üzerine attığımız çiziklerin iç kısımların rengi portakalımsı olacak hale gelmesi gerekiyor. Balığımız hazırdır. Afiyet olsun.

 

Sazan Balığı Tava Malzemeleri

500 gr. ağırlığında sazandan istediğiniz sayıda

Bol miktarda ayçiçek yağı

İnce mısır ve buğday unu

Sarımsak

Sirke

Tuz

Süt

 

Sazan Balığı Terbiye Sosu

Derin bir kap içine 1 baş sarımsağı ince rendeleyin. Sirke süt ayçiçek yağını ve tuzu ilave edin. Bu sosu balıkların içine sığacağı miktarda hazırlayın.

Sazan Balığı Pişirim Ununun Hazırlanması

Geniş bir kap içine ince mısır unu veya buğday ununu dökerek tuzla karıştırırız

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...