Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Baharatlı Kum Midyesi

Recommended Posts

528622811757.jpg?529031999757130507024143

 

500 gram kum midyesi

50 gram tereyağı

4 adet arpacık soğan

1’er çay bardağı beyaz şarap ve süt

Yarım demet maydanoz

4-5 dal kereviz sapı

Yarım limonun suyu

Tuz, karabiber

 

Tereyağı ve iyice yıkanmış midyeleri geniş bir tavaya alın. Orta hararetli ateşte kabukları açılıncaya dek soteleyin. Küp doğranmış soğan ve tuzu ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek soteleyin. Beyaz şarap ekleyip 3 dakika pişirin. Sütü ilave edip, 2 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz-kereviz sapı ve karabiber ekleyin. Limon suyunu ekleyip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...