Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Safran Soslu Dil Balığı

Recommended Posts

569668791757.jpg?569799675757130507034939

 

1 adet dil balığı

1 dilim somon

1 adet yumurtanın akı

2-3 adet bebek ıspanak yaprağı

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

 

Sos için:

1’er kahve fincanı krema ve su

1 çorba kaşığı ufalanmış balık bulyon

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yarım çay kaşığı safran

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Servis için:

2-3 dal dereotu

5 çiçek haşlanmış brüksellahanası

Yarımşar sarı ve kırmızı biber

 

Ayıklanmış dil balığından iki adet fileto çıkarın. Somon ve yumurta akını blenderden geçirin. Bir adet dil balığı filetosunun içine somonu sürün. Diğer filetonun içine ıspanak yapraklarını yerleştirip rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, krema, su ve balık bulyonu yarı yarıya çekene dek kaynatın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Safran, karabiber ve limon suyu ekleyip ocaktan alın. Blenderden geçirin. Dil balığı kılçığını çember şekline getirip iple bağlayın. Zeytinyağında kızartıp ipi çıkarın. Balığı servis tabağına alın. Çevresine dereotu, brüksellahanası ve biber yerleştirin. Üzerlerine kılçığı oturtun. Sos gezdirip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...